3-mest-lästa-kundcase-influencer-marketing

Våra 3 mest lästa kundcase om influencer marketing 2019

Nu är sommaren här! Kanske väntar stranden runt hörnet? Glöm inte att ladda upp med givande sommarläsning för solstolen. I detta inlägg tipsar vi dig om våra 3 mest lästa kundcase om influencer marketing 2019. Du får läsa om hur Polismyndigheten, Puma och Efva Attling använder sig av influencer marketing för att uppmärksamma behovet av poliser, aktivera unga tjejer samt skapa varumärkeskännedom. Luta dig tillbaka och njut

Polismyndigheten

Rekrytering + influencer marketing = SANT! Polisen är samhällets viktigaste trygghetsbärare, och polisbristen i Sverige innebär att färre brott klaras upp och att högen med utredningar växer. Med denna fakta som bakgrund bestämde sig Polismyndigheten för att under hösten 2018 testa nya sätt att marknadsföra sig gentemot potentiella poliskandidater. 

I detta case kan du läsa mer om hur Polismyndigheten använde sig av influencer marketing för att uppmärksamma behovet av fler poliser, med målet att öka synligheten samt antalet sökande bland en av deras fokusmålgrupper – kvinnor. 

Puma

Jag har aldrig sett en sådan succé med influencers i Finland.

– Kevin Beaulier, Mediabyrån Zenith.

Kan man aktivera unga tjejer till träning med hjälp av influencers? Svar ja! Tillsammans med Cure Media och Mediebyrån Zenith lanserade Puma en kampanj för att uppnå just det – med ett resultat utöver det vanliga! Ladda ner caset direkt från solstolen och lär dig mer om kampanjkonceptet, hur rätt influencers identifierades och vilka kanonresultat kampanjen bidrog till! 

Efva Attling 

Efva Attlings nya satsning skulle öka varumärkeskännedomen och stärka varumärket med utmaningen att nå ut till en yngre publik. Så, hur når man ut till dem? Jo – med hjälp av influencer marketing och dess pricksäkerhet hos målgruppen. Resultatet? Över två miljoner exponeringar och ökad varumärkeskännedom! 

Ladda ner caset och läs mer om kampanjens säsongsbetonade inslag, vilken effekt och resultat den gav samt vilken målsättning som fanns.